NYIP

luni, 1 martie 2010

ASTRA ASIGURARI sau FURTUL OFICIAL "LA PACHET"AVIZ AMATORILOR!!!

Un nou sistem de "cotrobăială" şi "uşurare" a buzunarelor clienţilor se pare ca s-a instituit în serviciile de asigurări autohtone. Cel puţin, ASTRA ASIGURĂRI practică cu nonşalanţă acest sistem de fraierire a clienţilor. Mai exact despre ce e vorba:
... ai nevoie de un RCA, ce să-i faci ... e obligatoriu. Te duci frumuşel la o agenţie ASTRA şi te adresezi domnişoricii respective că doreşti şi tu o asigurare RCA. Totul e perfect, cu un zâmbet fermecător ţi se comunică suma aferentă mijlocului de transport deţinut plus o asigurare pe locuinţă inclusă în preţ. Ce mai poţi zice ... e super OK, mai ales că asigurarea pe locuinţă e la jumate de preţ şi mai ales e inclusă în preţul asigurării RCA.
Surpriza vine când ajuns acasă arunci o privire asupra actelor. SURPRIZĂ!!! Asigurarea de casă e separat de poliţa RCA, iar tu ai fost "înărcat" frumuşel cu 10 Euro dintr-o trăsătură de condei. Nici poveste de includerea asigurării de casă în acelaşi preţ al poliţei RCA. E SEPARAT!!!
Concluzia... simplă ... ţi se "livrează" la "pachet" (fără să ţi se explice sau să ţi se dea opţiunea de a alege) două servicii deşi tu nu ai fi avut nevoie decât de unul singur.. cel obligatoriu.
Măgăria mai mare vine în momentul în care ceri explicaţii suplimentare ulterioare. Zâmbetul domnişoricii dispare subit, doar a încasat suma deja, şi ţi se explică în doi peri că nu poţi plăti separat doar RCA-ul, ci doar tot pachetul care include şi asigurarea pe casă. Dar de ce nu ţi se spune de la început acest lucru şi ţi se refuză cu neruşinare dreptul de a alege şi dreptul la informare exactă asupra serviciilor???
Răspunsul ţi-l dai singur după un timp şi e unul foarte simplu: fiindcă trăim în România unde oricine te poate fura sub masca legalităţii şi unde nici un drept nu îţi este asigurat de nimeni.
Concluzia? Şi aceasta foarte simplă: căscaţi oameni buni ochii şi când cumpăraţi chibrituri ... cine ştie cu ce vin la "pachet". Încrederea în serviciile publice trebuie să rămână doar o poveste spusă copiilor la culcare şi chiar şi atunci cu grijă să nu aibă cumva coşmare noaptea "la pachet".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu