vineri, 13 ianuarie 2012

Bill Cosby - " ...sunt sătul"

Bill Cosby: "Am 74 de ani si sunt satul"
(Bill Cosby - unul din cei mai mari actori americani in viata: http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Cosby)


(http://starescapes.ning.com/profiles/blogs/bill-cosby-to-receive-mark)
Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, in afara de o scurta perioada de timp, in anii "50, cand am fost in armata. In afara de perioadele cand am fost bolnav, am lucrat 50 de ore pe saptamana si nu mi-am luat concedii de boala timp de 40 de ani. Am reusit sa castig salarii rezonabile dar n-am avut mosteniri si prin urmare a trebuit sa lucrez ca sa ajung la ceea ce am acum. Avand in vedere ce se intampla in economie, pensionarea mea se pare ca a fost o idee proasta si sunt satul. Foarte satul.
Sunt satul sa mi se tot spuna ca trebuie sa "ajut financiar" persoanele care nu au etica muncii pe care o urmez eu. Sunt satul sa mi se tot spuna ca Guvernul va lua din banii pe care ii castig - prin forta, daca e necesar - si ii va da oamenilor prea lenesi ca sa castige bani.
Sunt satul sa mi se tot spuna ca Islamul e "Religia Pacii" cand in fiecare zi pot citi zeci de relatari cu musulmani care isi omoara surorile, sotiile si fiicele pentru "onoarea" familiei; sau despre musulmani care manifesteaza violent pentru cea mai mica ofensa; sau despre musulmani care omoara crestini si evrei fiindca nu-s "credinciosi adevarati"; sau despre musulmani care ard scolile de fete; sau despre musulmani care omoara cu pietre victimele violurilor, pe care le considera "adultere"; sau despre musulmanii care le taie fetitelor mici clitorisul si labiile vaginului; toate acestea in numele lui Allah, fiindca Koranul si Legea Islamica le impune sa faca asta.
Sunt satul sa mi se tot spuna ca trebuie "fim toleranti cu alte culturi" si deci trebuie sa lasam Arabia Saudita si alte tari arabe sa isi foloseasca banii din petrol ca sa finanteze moschei si scoli islamice care raspandesc ura contra ne-musulmanilor in Australia, Noua Zeelanda, Regatul Unit, SUA si Canada. Si asta in timp ce nimeni care traieste in Arabia Saudita sau alte tari arabe nu are voie sa construiasca vreo biserica, vreo sinagoga sau vreo scoala religioasa, care sa invete lumea despre dragoste si toleranta....
Sunt satul sa mi se tot spuna sa imi reduc standardul de viata, pentru ca astfel sa lupt impotriva Incalzirii Globale, pe care nimeni n-are voie sa o dezbata.
Sunt satul sa mi se tot spuna ca consumatorii de droguri sunt de fapt bolnavi si ca trebuie sa ii ajut sa se trateze si sa platesc pentru stricaciunile pe care le fac. Oare cumva, vreun bau-bau urias i-a inghesuit pe o alee intunecoasa, le-a indesat praf de cocaina pe nas si le-a infipt vreun ac in vena, in timp ce ei tot luptau sa se opuna?
Sunt satul sa tot aud de atleti, artisti si politicieni bogati din toate partile, care vorbesc de greselile lor inocente, de greselile lor stupide de greselile lor din tinerete, cand de fapt toti stim ca singura lor greseala a fost ca au fost prinsi asupra faptului. Sunt satul de oamenii care cred ca au drept la orice, fie ei bogati sau saraci.
Sunt intr-adevar satul de oamenii care nu-si asuma responsabilitatea pentru vietile si actiunile lor. Sunt satul sa ii ascult cum invinovatesc Guvenul, sau discriminarile, sau orice altceva, pentru problemele lor.
Sunt de asemena satul
sa vad tineri si tinere, adolescenti sau abia trecuti de 20 de ani, care se "impodobesc" cu tatuaje si piercinguri, retezandu-si singuri sansele sa fie angajati undeva si apoi cersind bani de la Guvern.
Da, sunt al dracului de satul. Dar de asemenea sunt fericit ca am 74 de ani. Fiindca nu am sa ajung sa vad lumea pe care o fac oamenii astia. Imi pare rau doar pentru nepoata mea si pentru copiii ei. Multumesc Domnului ca-s pe drumul catre El si nu invers.

marți, 10 ianuarie 2012

10 IANUARIE 2012

Ganduri

Brain

Treceri ...

Ea...

... si numai Ea!

duminică, 8 ianuarie 2012

Stephen Hawking a implinit 70 de ani

... la 21 de ani medicii i-au prezis maximum inca 3 ani de viata!

(abcnews.go.com)
Stephen Hawking, născut în ziua când se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei(8 ianuarie 1942) isi desavarseste educația la St. Albans School (Hertfordshire) și la University College (Oxford). La vârsta de 20 de ani - obține titlul de Doctor în Fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde își începe activitatea didactică și științifică.
La vârsta de 21 de ani, Hawking observă pentru prima dată o slăbiciune a mușchilor. În urma unui examen medical, se constată o boală progresivă de neuron motor, afecțiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I se dau maximum 3 ani de trăit. Hawking nu cedează, continuă să lucreze, în ciuda agravării continue a invalidității.
Paralizia progresează și, cu timpul, devine complet imobilizat, își pierde vocea și este constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu mișcări ale capului și globilor oculari, la o viteză de cincisprezece cuvinte pe minut! Infirmitatea nu îl poate împiedica să își continue activitatea didactică și științifică.

(kellylouiseposey.wordpress.com)
Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică. În anii 1965-1970 elaborează un model matematic asupra originii și evoluției universului în expansiune, din momentul "marii explozii" inițiale ("The Big Bang") și întreprinde studii asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică. Cercetările sale l-au dus la concluzia că aceste găuri negre au o durată de existență limitată, constituirea unor perechi de particule-antiparticule virtuale ducând la o "evaporare" treptată a acestora sub forma radiației Hawking. Mai târziu, revine asupra acestei teorii, admițând că radiația se produce indiferent de procesul ce are loc înăuntrul unei găuri negre, reprezentare ce contrazice regulile mecanicii cuantice, teorie cunoscută sub numele de paradoxul informațional al găurilor negre. La Conferința Internațională asupra Relativității Generale și Gravitației din 21 iulie 2004, care a avut loc la Dublin, Hawking a emis idea că găurile negre ar putea transmite, într-o manieră deformată, informații asupra întregii materii pe care au asimilat-o.