NYIP

duminică, 22 august 2010

SIBIU: FII DE BREASLĂ - FESTIVALUL MEDIEVAL "CETĂȚI TRANSILVANE"

sau MIHAI ZUGRAVU (din Breasla Nesimțirii), omul care dintr-o mișcare măiastră de bidinea a "zugrăvit" evenimentul aducându-l in derizoriu și nesimtire!!!
În atenția dlui. Ovidiu Dragoman, Breslaș Șef al evenimentului


Sibiu. Oraș cu renume european și mondial. Capitală a Culturii Europene în 2007. Unul dintre puținele orașe cu iz medieval din România.
2010 anul în care Festivalul Medieval "Cetati Transilvane - Sibiu" a ajuns la a 10 a ediție. Teatrul, muzica, dansul, animațiea stradală vor readuce peste Sibiu, de-alungul a patru zile, atmosfera medievală atât de mult trecută și necunoscută multora dintre noi.

Pentru mine Sibiul înseamnă mult mai mult. Este orașul copilăriei, unde pe străzile înguste străjuite de vechiul zid ne fugăream cât era ziua de lungă. Este orașul visurilor și al farmecului ascuns al turnurilor breslelor. Era cetatea Herman ce în gândurile copilăriei prindea dimensiuni magice.

Viața mi-a îndepărtat pașii de frumosul oraș, dar gândurile mereu îmi zboară la acel colț în care istoria a rămas la ea acasă. În clipele de visare, amintirea adierii vântului din Dumbrava mă readuce și acum în mijlocul cetății mele de poveste.

Revin cu cea mai mare plăcere, oricând îmi permite timpul în burgul copilăriei, ramânând un veșnic fiu al breslei Sibienilor.


Toate ar fi fost superbe.. dar...trăim in România unde locuiesc români și unde se lucrează ca în România.
Sunt convins ca vă sunt cunoscute aceste ipostaze. Printre alți "lucrători" care ne-au purtat, ne poartă și ne vor purta (din păcate) "renumele" în lung și lat se numară și un anumit "zugrav" ... mai exact MIHAI ZUGRAVU, responsabil cu mediatizarea acestui eveniment deosebit.
După cum se anunța "cu surle și trâmbițe" pe http://www.cetatitransilvane.eu/pressroom/concurs.php, miercuri 25 august urma să aibă loc o tragere la sorți destinată "Brelsei" Blogger-ilor. Erau promise 2 premii a două locuri într-un hotel de patru stele pe toată perioada festivalului.
Dar "zugravul" tot "zugrav" rămâne. Nume predestinat așteptării. În loc să se desfășoare la ora 9.00 AM asa cum frumos anunțau pe site, iar breslașu' câștigător să-și poată face și el un program, doar nu suntem cu toții "la liber" cum este acest MIHAI ZUGRAVU, ceasul din Turnul Sfatului bătu și ora 16 iar extragerea nu mai avea loc. Îndraznind timid să aflăm de la sursă ce se întâmplă, la această oră "tomnatică" a zilei, importantul și de neînlocuitul "zugrav", cu gura plină așa cum îi șade bine unui "breslaș adevărat" (probabil cu o jimblă produsă de breasla brutarilor) ne-a explicat la telefon că ... este pauză de masă iar breslașii nerăbdători să mai aștepte un pic, așa cam în jur de-o oră... Doar suntem ardeleni și aici nimic nu depinde de timp și spațiu ... Se făcu și ora 17 iar bătrânul ceas din turn mai bătu o dată... și tot nimic din partea "zugravului". Dar iată că "menestrelul" anunță și finaliștii. Hopa ... schibări de organizare și repartiție a premiilor. Au apărut din senin "premianți" noi (mai exact unul singur provenit dintr-o extragere la sorți a Antenei 1 despre care nu se pomenea nici un cuvânt în "contractul" inițial și care a "umflat" hotelul de 4 stele promis bloggerilor), iar pentru blogheri, hotelul de patru stele s-a divizat subit într-unul de trei stele și un Hostel cu paturi supraetajate (cel din urmă ca bonus al mărimimiei breslașului "zugrav"). Era normal ... într-o cotidiană "normalitate" autohtonă.
Nu contează cine a câștigat în final! Ceea ce va rămâne va fi doar gustul amar al unei organizări dominate de inconfundabilul "spirit" nesimțit și dezinteresat al unor personaje demne de tot diprețul.

Si de parcă toate acestea nu ajungeau, pagina de net a Festivalului e blocată ca fiind virusată:


Mai exact în momentul accesării suneți vulnerabili la: js/TrojanDownloader.Iframe.Nie trojan

Ar fi de prisos să mai adaug că administratorul acestei pagini este ... ați ghicit: "zugravul". Mai mult ca sigur că pauza de masă l-a prins și în momentul securizării paginii web a festivalului. Păi de ce să mai existe o pagină web sigură, când putem să împrăștiem în jur niscai troieni "neaoș" românești de la mama lor din Carpathian Garden... Nu ne trebuie imagine ... o avem deja! De ce să o mai stricăm prin exemple pozitive?! Ar fi fost o excepție! Mai bine stăm la umbra "frunzei" în pauză de masă!!!

Încă o fărâmă de neseriozitate tipic românească care dă o palmă unei manifestări deosebite. Încă un eveniment clădit pe munca și entuziasmul a sute de oameni și care din pricina unui "zugrav" are de suferit ca imagine. RUSINE PE OBRAZUL FESTIVALULUI, A SIBIENILOR, și din păcate rușine nouă că acceptăm pe lângă noi armate de "zugravi" care prin nesimțire și dezinteres strică într-o clipă toată imaginea unui eveniment, unei realizări și mergând până la vârf, prin extrapolare, imaginea unei țări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu